KÜPLÜCE VE BEYLERBEYİ MAHALLESİ’NDE MAHALLE BULUŞMALARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, hız kesmeden devam eden Mahalle Buluşmaları kapsamında 19 Şubat Pazartesi akşamı Küplüce ve Beylerbeyi mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi.

Mahalle Buluşmaları toplantısında vatandaşlara Üsküdar Belediyesi'nin ve Başkanımız Hilmi Türkmen'in bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve yapımı devam eden projelerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sunuldu.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, "Üsküdar’ımız İstanbul’un incisi. Üsküdar’ın incisi ve bir sosyal proje olan Valide Sultan Gemimize gelen her vatandaşımıza çay ve simit ikram ediyoruz. Şu ana kadar bu gemide 160 bin kişi Boğaz turu yaptı. İlk teraviyi Çamlıca Camii’nde kılacağız inşallah. Bu camii dünyanın en büyük 2’nci camiisi. 60 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı muazzam bir eser oldu.  Camiler bir beldenin mührüdür. Asrın mührü Çamlıca Camii’dir. Aynı zamanda vatandaşlarımızı metroya ücretsiz taşıyoruz. Metroya gitmek için otobüse bindiğinizde akbil basılıyor fakat metroya bindiğinizde sizden ikinci bir akbil almıyor. Şu anda Üsküdar meydanda bir çalışma var. Harem’den Üsküdar, Üsküdar’dan Beylerbeyi’ne sahil düzenleme projemiz devam ediyor. Kesintisiz yaya yolu, araç yolu ve bisiklet yolu Mayıs ayında tamamlamış olacağız. Eylül ayına kadar da Meydan Projemizi tamamlamış olacağız. Kazıklı  teras sistemi adı verilen çalışma doğrultusunda denize doğru meydanı büyüterek 12.800 metre kare alan kazanmış olacağız. Sahilden bizim belediye binamızın olduğu yere kadar 125 bin metre kare meydanımız olacak inşallah. Şimdi tüm devlet dairelerimizi bir araya topladık. Kaymakamlık binamız belediyemizin karşı caddesinde yer alıyor. Nikâh Sarayı hemen belediyemizin içerisinde, vergi dairemizi belediyemizin yanında hizmete açtık. Bir ilçe ölçeğinde kamu hizmetlerinin bu kadar konforlu olduğu bir ilçe daha yok," dedi. 

Konuşmasına devam eden Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Küplüce Mahallemizde bulunan Küplüce Camii’ni restore ettik, Saray Camii ise bitmek üzere ve Beylerbeyi Mahallemizde bulunan Cennet Camii’ni yıktık yeniden yapıyoruz. 4 yılda 59 camiyi ya yıktık yeniden yaptık ya da yeni yaptık. 2014’te Üsküdar’da ikili eğitim yapan öğrenci sayımız %46 idi ama şimdi %6’sı ikili eğitim görmekte. Müjdeyi de burada vereyim; Beylerbeyi Okulu’nu ve Küplüce Okulu’nu yıkıp yeniden yapacağız. Beylerbeyi’nde bulunan top sahasının olduğu yere de yeni bir lise yapacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen aynı zamanda 35 yıldır süren imar problemini çözdüklerini dile getirerek vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.