KÜP DOLUSU CESARET!

Üsküdar Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında Üsküdarlı kadınların oluşturduğu, Kadın El Emeği Ürünleri Pazaryerleri Projesi (KÜP) ile ürettikleri ürünleri güvenli ve kolay bir şekilde satabilecekleri bir proje olmaya devam ediyor.

KÜP projesinin amacı; üyelerimizin el emeği, göz nuru ürünlerini pazarlayabilecekleri, devamlı gelir elde edebilecekleri bir konuma taşımak amacıyla kendileri için belirlenen pazarlarda satarak hem aile ekonomilerine, hem de toplumsal birliğe katkı sağladıkları bir projedir.

Üsküdar Belediyesi, KÜP projesi ile 100’den fazla kadına destek sağlıyor.  KÜP üyesi kadınlarımızdan Cazibe Sosyal, Üsküdar Belediyesi’nin desteği ve pazarlarda sattığı ürünlerden elde ettiği gelir ile kendine ait ilk dükkânı açtı. Dükkânda el baskısı masa örtüleri, el baskısı şal ve tunik, el yapımı örgü ayakkabılar ve takılar satılmakta.

Dükkân açılışına katılan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “ KÜP projesi Üsküdarlılara, Üsküdarlı hanımefendilere yakışan bir proje oldu. Çalışma imkânı olmayan kadınlarımız için sosyal belediyecilik kapsamında KÜP projemiz ile pazarlara standlar kuruyoruz el emeği ürünlerini satıyorlar ve gelirlerini tamamıyla kendileri alıyorlar,” ifadelerini kullandı.

“KÜP DÜKKÂN’I AÇIYORUZ”

Konuşmasına devam eden Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Yakın zamanda çok güzel bir dükkân açıyoruz. Dükkânda yine KÜP üyesi kadınlarımızın el emeği ürünlerini üyelerimiz adına satacağız ve satılan ürünlerden elde edilen geliri tamamıyla emektarlarımıza vereceğiz,” dedi.