KISIKLI MEYDANI'NIN ADI MİLLİ İRADE MEYDANI OLUYOR

15 Temmuz darbe girişimine karşı direnişin ve dirilişin en önemli kalelerinden biri Kısıklı Meydanı oldu. Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun bulunduğu Kısıklı, 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı kahramanca mücadele veren halkın toplanma yeri oldu. Kısıklı, adeta milli irade mücadelesinin 'okçular tepesi' oldu.

Anadolu Yakası’nın demokrasi nöbetinde simge halini alan Kısıklı Meydanı’nın ismi değişiyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN yaptığı açıklamada bu meydanın ismini Milli İrade Meydanı olarak değiştireceklerini söyledi.

Başkan Hilmi TÜRKMEN, Kısıklı Meydanı'nın adının Milli İrade Meydanı olmasıyla ilgili ayrıntıları NTV'ye anlattı:

Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bizler istiyoruz ki bu meydanın adı Milli İrade Meydanı olsun. Hem 15 Temmuz’dan bu yana gelen süreç hem de Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin burada bulunmuş olması bizi bu isme yönlendiren en önemli sebeplerden biridir. Öncelikle ilçe ve il meclislerinin karar alması gerekiyor. Bizler de bu süreçte bu alanı düzenlemiş olacağız.”