KAHRAMAN HALKIMIZ 7’DEN 70’E KISIKLI’DA NÖBETTE

15-16 Temmuz darbe girişimine karşı direnişin ve dirilişin kalesi olan Üsküdar Kısıklı’da, 7’den 70’e her vatandaş, milli iradeye sahip çıkma mücadelesini sürdürüyor.

Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine karşı durarak, 'Demokrasi Nöbetine' devam etti.  Mehter marşları ve bayraklarla milli irade zaferinin coşkusunu yaşayan halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği İstiklal Marşı'nı ve Arif Nihat Asya'nın dua şiirini dinledi.

Milli mücadelenin başından beri Kısıklı meydanında halkla birlikte demokrasi nöbeti tutan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, önce Ünalan Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte Kur’an tilaveti ve dualar eşliğinde şehitleri yâd etti. Ardından Kısıklı’ya geçerek nöbetin 6.gününde de vatan savunmasında halkla birlikteydi.

“MİLLETE BU ACILARI YAŞATANLAR HESAP VERECEK”

21 Temmuz’daki demokrasi nöbetinde Kısıklı’ya gelen,  AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada halka seslendi. Davutoğlu konuşmasında, "Bugün Cumhurbaşkanımız başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Son derece doğru kararlarla demokrasimizi korumak için olağanüstü hal kararı alındı. Kimse bunu içerde veya dışarda istismar etmesin.

Allah’ın izniyle bu milleti bölemeyecekler. 3 aylık olağanüstü hal döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde mecliste hükümette ne yapılması gerekiyorsa yapılacak ve millete bu acıları yaşatanlar mutlaka hesabını verecek. Onları Pensilvanya'dan yönetenler de hesabını verecek. Türkiye, ne Pensilvanya'dan ne de yurtdışından yönetilir. Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'dan yönetilir" ifadelerini kullandı.

“KARANLIK GÜNLERİN GELMESİNİ ÖNLEYEN KAHRAMAN MİLLETİMİZDİR”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kısıklı'da nöbet tutan vatandaşlara destek oldu. Abdullah Gül burada vatandaşlara hitap ederek, "Hepinize sevgi muhabbetimi, sunuyorum. Sizin bu heyecanınıza katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Bu saatte buralara gelip, evini barkını bırakıp ülkeye, milletine, demokrasine sahip çıkan sizlerle gurur duyuyoruz. Maalesef Türkiye hiç yaşamaması gereken çok üzücü bir geceyi yaşadı. Hiçbirimizin rüyamızda bile görsek inanmayacağı acılar yaşadı.

Kendi askerimizin kendi vatandaşımıza kurşun sıktığı, kendi tankımızın kendi vatandaşımızı ezdiği, tarihimize kara bir leke olarak geçen bir günü yaşadık. Çok daha karanlık günlerin Türkiye'ye gelmesi önlendiyse bu, aziz vatandaşımızın her şeyi unutup vatan için, millet için, Türkiye için, hükümeti için kendisini sokağa atıp tankların önüne geçmesiyle oldu. Hepsinin mekânı cennet olsun. Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.

Gözünü kırpmadan vatanımızı savunan tüm şehitlerimizi Ünalan Mahallemizde Kur'an-ı kerim ve dualarla yâd ettik.