KADINA ŞİDDETE KARŞI "HAPKİDO"LU ÇÖZÜM

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” kapsamında Üsküdar’da düzenlenen etkinlikte kadınlar şiddete karşı bir savunma sporu olan ‘Hapkido’ gösterisi yaptı.

Üsküdar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kadın konuk evlerinden uzman psikolog Özlem Bağlar, uzman sosyolog Canan Demir, Avukat Aliye Ünal ve çok sayıda kadın katıldı. Programda uzman psikolog Özlem Bağlar, uzman sosyolog Canan Demir, ‘Şiddeti Önleyici Tedbirler ve Şiddete Karşı Korunma’ ile ‘Şiddet Mağduru Kadınlarla Çalışma’ temalı sunumlar gerçekleştirdi. Daha sonra savunma sporu dersi alan kadınlar ‘Hapkido’ gösterisi yaptı. Kadınların Hapkido gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.



Programda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Tabii ki toplum olarak, fert olarak bizler aldığımız aile terbiyesi, eğitimimiz, kültürümüz, geleneklerimiz, inancımız, inandığımız değerler kutsal saydığımız kutsiyetinden asla şüphe etmediğimiz değerler bize gösteriyor ki kadına şiddete hayır aslında bir acziyetin bir cehaletin sonucudur. İnanan insan inandığı değerlere göre yaşamını şekillendiren insan için kadına şiddetin lafı bile edilmez. Böyle bir şeyin olmaması gerekir" diye konuştu.

"KADINA EL KALDIRMAK ACİZİYETTİR"

Kadına şiddet uygulamanın bir acizlik olduğunu ifade eden Başkan Türkmen, "Bizim bu konuda örneğimiz rehberimiz Hz. Peygamber’in aile hayatı, toplumdaki yöneticilik hayatı, toplumun bir ferdi olarak yaşadığı hayat inandığımız temel kitabımız Kur’an-ı Kerim ve aldığımız terbiye kültür baktığımızda kadına şiddet hiçbiriyle yan yana gelmesi mümkün olmayan durum. Ne yazık ki yaşam içinde karşılaştığımız bir tablo. Bir kadına el kaldırmak, dayak atmak, hakaret etmek, şiddet uygulamak bu akıllı normal bir insanın bırakın yapmayı gündeminde olması bile bir aciziyettir" dedi.