"İSTANBUL BAĞIMLILIK SEMPOZYUMU" ÜSKÜDAR'DA GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, Moodist Akademi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri A.D ile birlikte ilk kez düzenlenen “İstanbul Bağımlılık Sempozyumu” nu gerçekleştirdi.

Sempozyuma katılan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Toplumların ihtiyaçları, sıkıntıları, sorunları farklılık gösterebiliyor. Toplumsal gelişmişlikler farklı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bu noktada toplumumuzun en büyük sıkıntılarından biri de madde bağımlılığıdır. Üsküdar Belediyesi olarak toplumsal sıkıntılara bizde duyarsız kalamıyoruz, kalmıyoruz. Uyguladığımız “Değer Sensiz” projesi 18 yaş ve üsttü madde bağımlısı gençlerin rehabilitasyonu ile ilgili uyguladığımız güzel bir proje. Bu projemiz Marmara Belediyeler Birliği tarafından “Sosyal Belediyecilik” dalında 1.’lik ödülüne layık görüldü. Öncelikle çocuklarımızda ki bağımlılığın temeline inmek gerekir. 7 ile 14 yaş arası sokakta çalıştırılan çocuklarımız var. Okula gitmeleri gerektiği yaşta çalıştırılıyorlar. Bunun bir sonraki adımında uyuşturucu bağımlılığına eğilimli gençler oluyorlar. Bizler bu noktada “Bağımsız Gelecek” diye bir proje uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Bizim amacımız gençleri iyiler ve iyiliklerle buluşturmak. Çünkü iyiliklerle buluşturmadığımız her genç kötü alışkanlıklara düşebilecek genç demektir. Biz onlara uygun mekânları, alternatifleri oluşturmak zorundayız,“ dedi.

Sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve tüm bağımlılık türlerinin uzmanlar tarafından değerlendirildiği, psikolog, rehber öğretmen, sosyal hizmet uzmanları, emniyet görevlileri, sosyologlar gibi bağımlılık sorunuyla karşılaşan ve alanda çalışan tüm profesyoneller ile öğrencilere yönelik yapılan “İstanbul Bağımlılık Sempozyumu” 7-8 Nisan’da Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.