HİLMİ TÜRKMEN HİZMETTEKİ 2 YILINI STK TEMSİLCİLERİNE ANLATTI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen bir gecede muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri, vakıf başkanları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. İlçenin sosyal ve kültürel çehresini değiştiren projelerin sunumunun yapıldığı etkinlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, göreve geldiği günden beri yaptıkları hizmetleri ve ilçeye kazandırılan eserleri anlattı. gecede ayrıca Üsküdar'da 2 yıl içinde vatandaşların hizmetine kazandırılan 200 eserin sunumu da gerçekleştirildi.

"BU GÜZEL ŞEHRE NEFES VERMEK ZORUNDAYIZ"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da yaşayan herkesin Üsküdar'a hizmet etmesi gerektiğini belirterek yaptığı konuşmada, "Bizim bir sloganımız var. Üsküdar'da nefes alan Üsküdar'a nefes vermeli diye. Evet, gerçekten bu şehirde nefes alıyoruz, nefes vermek durumundayız. Görevimiz ne olursa olsun. Bir sivil toplumda yönetici olabiliriz, bir mahallede olabiliriz, meclis üyesi olabiliriz, belediye başkanı olabiliriz. Herhangi bir sade vatandaş olabiliriz hiç fark etmez. Madem ki bu şehirde nefes alıyoruz, bu güzel şehre nefes vermek zorundayız ve görüyorum ki bütün Üsküdarlılar bu nefes konusunda adeta birbiriyle yarışıyorlar. Bizler de Üsküdar Belediyesi olarak 2 yıllık süre içerisinde gece gündüz demeden sizlerin destekleriyle gerçekten Üsküdar'ımıza daha fazla değer neler katabiliriz düşünerek çalışıyoruz" dedi.

Başkan Hilmi Türkmen, sorunların çözümü için vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirterek, "Yıllardır çözülemez, bu işin çözümü yok dene bazı önemli projeleri de bazı önemli hizmetleri de hamd olsun başarmış durumdayız. Bunlardan bir tanesi bizim meşhur kronikleşmiş boğaz bölgesindeki imar-plan meselesi. Yıllardır konuştuk, o gün bugündür bu işler konuşuluyor. Her dönem belediye başkan adaylarımız, belediye başkanlarımız bu boğaz planlarını biz çözeceğiz, bu sıkıntılar ortadan kalkacak diye, biz hep vaat ettik, millete söz verdik. Ama değerli kardeşlerim gerçekten Allah'a hamd ediyorum ki bu işin sonuna geldik. Bu verdiğimiz sözün çözülmüş olmasının da bahtiyarlığını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.