HİLMİ TÜRKMEN ÇAMLICA CAMİİ'NDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Kadir Gecesi'nde kılınacak olan teravih namazında bir günlüğüne ibadete açılacak Çamlıca Camii'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan Çamlıca Camii, ilk cemaatiyle avlusunda Kadir Gecesi buluşacak. Çalışmaların son halini yerinde inceleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, yetkililerle konuşarak inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı.

Yetkililer, 30 ay önce resmi temel atma merasimiyle inşaat çalışmalarına başladıklarını, bu kapsamda yaklaşık bir milyon metreküpe yakın toprağı taşıdıklarını anlattılar. Yaklaşık 125 bin metrekarelik kapalı alana sahip külliyenin şu anda ana kubbesindeki son betonlarının atıldığını belirten çalışanlar, kısa bir süre sonra ana kubbeye bayrağı dikeceklerini ve böylece Çamlıca Camii'nin kaba inşaatının tamamlanacağını söylediler.

KADİR GECESİ BİR GÜNLÜĞÜNE İBADETE AÇILACAK

1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi vatandaşları camiye ibadet etmeye davet ettiklerini hatırlatan yetkililer, şadırvan avlusunu namaz kılacak şekilde organize ettiklerini söylediler. Kadir Gecesi'ne özel Enderun Teravih Ekibi, ilahiler, kasideler ve dualar okuyacak. Kadir Gecesi için yaklaşık 10 bin kişilik hazırlık yapılıyor.