DOWN SEMDROMLULAR GÜNÜ TEBESSÜM KAHVESİ’NDE KUTLANDI

Üsküdar Belediyesi, Down Sendromlu çocukların çalışması amacıyla 1 yıl önce açtığı Tebessüm Kahvesi’nde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü ile ilgili etkinlik düzenledi.

 

Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu çocuklar ile aileleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında Tebessüm Kahvesi’nin bahçesinde oluşturulan etkinliklerde Down Sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi. Yüzlerini boyayan çocuklar, balon ve palyaçolarla hoşça vakit geçirdi.

 

Etkinlik kapsamında Down Sendromlu çocukların hem çalışması ve hem de hayata adapte olması amacıyla açılan Tebessüm Kahvesi’nin birinci yaş günü pastası kesildi. Etkinlikte ayrıca Tebessüm Kahvesi çalışanlarına meslek sertifikası verildi.  Down Sendromlu çocuklardan oluşturulan mehteran takımının çaldığı marşlar beğeni toplarken öğrenciler hazırladıkları tiyatroyu sahnelendirdi.

 

Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü. Üsküdar Belediyesi olarak tam 1 yıl önce burayı açmıştık. Down Sendromlu çocukların çalıştığı, servis yaptığı, sadece bu çocuklar çalışıyor. Bunun Türkiye’de bir başka örneği yok. İnşallah bu örnekler artar. Bu tür çocuklar ve ailelerin yanında olmak ayrı bir mutluluk. Asıl sosyal proje ve sosyal belediyecilik budur. Hem açılışımızın 1. yılını kutlayacağız hem de Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla toplumun duyarlılığını bu noktaya yönlendirmek istiyoruz. Böyle anlamlı projelerle birlikte toplumun huzuru artıyor. Amacımız budur. Tam bir şenlik burası!” dedi.

 

Üsküdarlılara çağrıda bulunan ve Tebessüm Kahvesi’ne gelmeye davet eden Başkan Türkmen, “Vatandaşlarımızı Down Sendromlu çocukların çalıştığı Tebessüm Kahvesi’ne bekliyoruz. Burası çok özel bir yer. Çünkü buranın çalışanları çok özel. Buraya gelsinler kahvaltılarını yapsınlar. Yemek yesinler. Dostlarıyla randevularında burada buluşsunlar ki buradaki güzelliği tatsınlar. Burada her şey serbest tebessüm etmemek yasak. Buraya gelince bu çocukları görünce tebessüm etmeden duramazsınız.” diye konuştu.