DİRENİŞİN KALESİ KISIKLI'DA DEMOKRASİ NÖBETİ SÜRÜYOR

16 Temmuz darbe girişimine karşı direnişin kalesi olan Üsküdar Kısıklı Meydanı’nda demokrasi nöbeti sürüyor. Halkın milli iradeye sahip çıkıp meydanlara inmesi sonucu püskürtülen darbe girişimine karşı vatandaşlar, coşkulu bir atmosfer içerisinde sabaha kadar nöbetine devam ediyor.

Bastonuyla gelen yaşlısından, oyuncağıyla gelen çocuğuna kadar 7’den 70’e her vatandaş, iradesine sahip çıkarken, Üsküdar Belediyesi de Kısıklı Meydanı’na gelen vatandaşların, gıda ve çeşitli takviye ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuş durumda. Meydanda nöbetini sürdüren halka sürekli etli pilav ve su takviyesi yapıldı.

Bununla birlikte darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti için topyekun seferber olan Üsküdar Belediyesi’nin öncülüğünde saat 21.00’da Marmara İlahiyat Camii’nin önünde binlerce vatandaş toplanarak Kısıklı’ya demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN de demokrasi yürüyüşünde en ön safta yer aldı.

 Kısıklı meydanına ulaştıktan sonra konuşmacılar için kurulan platformda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hilmi TÜRKMEN, “darbeye ve darbecilere hayır diyorum. Demokrasi nöbetini sürdüren halkımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

Direnişin kalesi Kısıklı Meydanı’ndaki nöbete sanat camiasından da pek çok isim katıldı. Ömer Karaoğlu, Alişan, Nihat Doğan, Cengiz Kurtoğlu, Davut Güloğlu İbrahim Sadri, Fettah Can ve Mustafa Ceceli’nin de arasında bulunduğu isimler meydana gelerek milli iradeye destek verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise sahneye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan çıkarak demokrasi nöbetine saatlerdir devam eden büyük kalabalığa hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hiç endişeniz olmasın, ne diyoruz her zaman, biz sadece Rabb'imizin karşısında eğiliriz. Başka hiçbir yerde bize eğilmek yok. İşte 208 şehidimiz var, hepsini defnettik ama bilesiniz ki bu halka son değil, bunun devamı da olacak. Zaten biz bu yola böyle çıktık, böyle koyulduk. Ne dedik, kefenimizi giydik bu yola böyle çıktık.”

Gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen Erdoğan’ın konuşması halk tarafından büyük bir heyecanla takip edildi. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Birbirimizi sadece Allah için seveceğiz. Makam mevkii için değil. Bu yolculuğumuzda da bir şey bizim için çok önemli; bu Rabia'yı unutmayalım. Bir, tek millet. 79 milyon tek millet, çünkü biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz. İki, tek bayrak. Ve üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatan toprakları bizim. Ve şunu unutmayın, hani tarlaya imar girerse orası ne olur arsa olur. Bunun da vatan olabilmesi için neye ihtiyaç var, şehit kanına ihtiyaç var. Dört, tek devlet. Devlet içinde devlet olmaz.”

Kısıklı Meydanı'nda Başkan Hilmi TÜRKMEN ile birlikte sabah namazına kadar bekleyen vatandaşlara belediye ekipleri gece boyunca ikramlarda bulundu.