‘’DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ’’ DERSLERE BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle hazırlanan Üsküdar Bilim Merkezi’nin ilk bölümü olan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin açılışı yapıldı. Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde ilk dersi Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar verdi.

Üsküdar Belediyesi’nin toplumu bilimle buluşturmak ve bilimsel farkındalık oluşturmak amacı ile yapımına başladığı Üsküdar Bilim Merkezi’nin ilk bölümü olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi.

Programa Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları Sedat Ayyıldız ve Mete Yapıcı, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kaçır’ın yanı sıra  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve eşi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı. Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde ilk dersi Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar verdi.

“Bina yapmak iş değil, bu binaların içini doldurmak, bunları sürdürülebilir kılmak mesele”

Üsküdar Bilim Merkezi’nin ilk bölümü olan DeneyapTeknoloji Atölyeleri’nin açılışında konuşan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız,  “ Artık bina yapmak iş değil ama bu binaların içini doldurmak bunları sürdürülebilir kılmak mesele. İşte biz de Üsküdar Belediyesi olarak bu binayı çok erken bir dönemde bitirdik ama bu güne kadar açılışı bekledi. Neden bekledi? İşte bu sürdürülebilir kılmayı sağlamak için bekledi” dedi.

“Dünyada muasır medeniyet seviyesinde ve ötesinde projelere imza atacaklar”

Deneyap Teknoloji  Atölyesi’nin ilk dersini veren Selçuk Bayraktar, “ Geleceğin Teknoloji Yıldızları programı kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak icra ettiğimiz 20 bin öğrencinin katıldığı sınav da ilk binini ikinci aşamada 430 öğrenciye “Deneyap Teknoloji Atölyeleri” kapsamında vereceğimiz eğitimlerin başlangıcını bugün burada Üsküdar Bilim Merkezi’nde ilk dersini vermiş olduk. İnşallah bu genç kardeşlerimiz aldıkları eğitimler sayesinde Türkiye’nin birçok teknolojik alanda ilklerini yapacaklar. Hatta dünyada muasır medeniyet seviyesinde ve ötesinde projelere imza atacaklar. Birkaç farklı aşamada bu derslerimiz gerçekleşecek. Eğitimler 3 sene boyunca sürecek” dedi.

Kendi kategorilerinde birinci ve ikinci olan öğrencilere hediye takdiminin ardından program, kurdele kesimiyle son buldu.

Deneyap Teknoloji Atölyesi

Teknolojinin Yıldızlarını Seçme Programı için 4. 5. 6. ve 8. sınıflar ile lise hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerine çağrı yapıldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın yaptığı değerlendirmeler sonucunda ilk eğitim sınıfları oluşturuldu. Teknoloji takımlarına seçilen öğrenciler Üsküdar Bilim Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitimlere katılacak, projeler yapacak, ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanacaklar. 3 yıllık ücretsiz eğitim sürecinde çeşitli eğitimler verilerek oluşturulacak proje takımları, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ekipman, altyapı, teknik danışmanlık ve seyahat desteklerinden yararlanarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılabilecekler.