CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN NEVMEKÂN’DA OKURLARIYLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, “Ben Öteki ve Ötesi” kitabı için düzenlenen imza ve söyleşi programında okurlarıyla bir araya geldi.


Üsküdar Nevmekân’da gerçekleşen söyleşiye ve imza gününe İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda kitapsever katıldı.


Söyleşi ve imza gününde konuşan Sözcü Kalın, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.


Tekrar İslam ile terörü bir araya getirerek bir algının inşa edilmeye çalışıldığının altını çizen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Zaman zaman küresel siyasetin bu algılar üzerinden şekillendirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Özellikle bazı Batılı liderler İslam ve terör kelimelerini bir araya getirerek algı oluşturmaya çalışıyorlar, bu üzerinde durulması gereken bir konudur. Daha iki gün önce Alman Şansölyesi ülkemizdeydi. Basın toplantısında İslamist Terör Örgütü gibi bir tabir kullandı. Cumhurbaşkanımız tabi anında cevabını verdi. Yani Avrupa’nın en önemli ülkelerinden birisi, topraklarında 3-4 milyon Müslümanın yaşadığı bir ülkede bile hala bu ayrımlar net bir şekilde yapılmıyorsa ortada çok başka bir sorun var demektir. Biz bugüne kadar Hristiyan terörizmi diye bir şeyden bahsettik mi? Yahudi terörizmi diye bir şeyden bahsettik mi? Bahsetmedik. Ama Hristiyan olduğunu iddia ederek terörizm yapanlar yok mu? Elbette var. Onlarca örneğini verebiliriz. Ama küresel tedavüle baktığımız zaman bunlar anında bloke ediliyor. Ama İslam ve terör tabirlerinin sistemli bir şekilde bir araya getirildiğini görüyoruz. Burada bunun açıkça muhasebesini yapmak gerekir.” dedi.

Başkanlık sistemi ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Kalın, “Elbette farklı tercihlerde bulunabiliriz. Türkiye özgür bir ülke, aklı ve iradesi olan bireyler olarak gidip tercihte bulunacağız. Bu tercihi yaparken gerekçelerimizin neler olduğunu elbette tartışacağız. Bu da demokratik tartışma kültürünün doğal bir parçasıdır. Dolasıyla bu süreci de götürürken birilerinin kendini ‘ben kutuplaşmanın hedefi oluyorum’ gibi algılamasından ziyade yaptığı tercih ile ilgili rasyonel argümanlarını ortaya koyması esas olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Söyleşi ve imza töreninden sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a hediye takdim etti.