CENNET MEKÂN SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN İSTANBUL BOĞAZ'INDA ANILDI

Osmanlı Cihan Devleti'nin 34'üncü Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han, vefatının 100’üncü yılında Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde  düzenlenen söyleşi ve fotoğraf sergisi ile anıldı.

Sultan II. Abdülhamid Han'ın hayatının anlatıldığı söyleşi ve sergiye Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar İlçe Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Çoşkun Yılmaz, Prof Dr. Azmi Özcan ve Üsküdarlı birçok vatandaş katıldı.

Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Osmanlı Devletinin son Sultan’ı II. Abdülhamid’i anmak ve anlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Abdülhamid Han eğitim, kültür, sağlık, alt yapı, yol çalışmaları gibi yaptığı eserler ile zaman geçtikçe değeri daha iyi anlaşılan bir hükümdar. Bu vesileyle böyle güzel ve anlamlı bir programı Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde işleyelim, anlatalım istedik. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum,” dedi.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Şüphesiz ki Osmanlı İmparatorluğuyla müsemma bir kentin bu güzel panoramasında böyle güzel bir programa katılabilmek, kendi adıma değerlendirirsem, bir şanstır. Sadece Osmanlıya değil, coğrafyamıza, dünya tarihine damga vurmuş bir Sultan bir Devlet adamıdır Abdülhamid. Bu güzel programı düzenleyen Belediyemize, bugün programlarında yer ayırıp bizleri aydınlatmaya gelen hocalarımıza teşekkür ediyorum ve hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum,” dedi.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Çoşkun Yılmaz, "Abdülhamid için birçok program düzenlendi fakat ilk defa bir Sultan su üzerinde anıldı," diyerek  söyleşiyi başlattı.

Konuşmalarının ardından Üsküdar İlçe Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan, II. Abdülhamid Han'ın ve tüm şehitlerimiz için duâda bulundu.