BİNLERCE VATANDAŞ KISIKLI MEYDANINDA DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

Kısıklı Meydanı’nda toplanan genç yaşlı binlerce Üsküdarlı, demokrasi nöbeti tutarak, milli iradeye sahip çıktı ve tüm dünyaya “Darbeye hayır’ mesajı verdi. 

"SİZLER GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKTINIZ"

Üsküdarlılarla birlikte meydana gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN yaptığı konuşmada; “Değerli Üsküdarlılar sizler çok büyük bir iş başardınız. Sizler vatanınıza, geleceğinize, çocuklarınızın geleceğine, hayatınıza sahip çıktınız. Sizleri tebrik ediyorum, bu zaferimiz mübarek olsun.” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Üsküdarlılarla bir araya gelerek, adeta katliama dönüşen darbe kalkışmasını lanetledi.

Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN  konuşmasının devamında, Üsküdarlıların çok büyük bir iş başardıklarının altını çizerek; “Kendilerince bütün hesapları yapmışlar ama hesap edemedikleri bir şey var. O da en güzel en yiğit halkımızın imanını, inancını hesaba katmadılar. Halkımız ellerinde tesbihlerle, secdelerle gece gündüz demeden bu çetelere karşı çıktılar, meydan okudular. En büyük teşekkürüm sizlere.  Allah razı olsun sizlerden.  Üsküdar’a yakışan budur.” dedi.

Olayları ilk haber aldığı anda inanılmaz bir yardımlaşmayla işe başladıklarının vurgusunu yapan Başkan Hilmi TÜRKMEN, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bütün kardeşlerimiz evlerinden geldiler. Sabahlara kadar canları pahasına mücadele ettiler. Bu yolda canlarını verdiler. Şimdi onlar inşallah en güzel yerdedirler. Şehadete eriştiler. Allah onlardan razı olsun. Binlerce defa Allah onlardan razı olsun.”


Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, saat 05:00'te Kısıklı'da Üsküdarlılarla demokrasi nöbeti tutuyor.

Şehitler için düzenlenen, Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN'in de katıldığı özel programda Kur'an tilaveti yapıldı ve dualar edildi. 

Kısıklı meydan da ise gecenin ilerleyen saatlerinde Üsküdar Belediyesi ekipleri vatandaşlara, etli pilav ve çeşitli ikramlarda bulundu. Ardından ise hep birlikte sabah namazı kılındı.