BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

Törende, Üsküdar Belediyesi personellerine verilen yemeğin ardından Başkan Hilmi TÜRKMEN, çalışanlara bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Hilmi TÜRKMEN, yaptığı konuşmada iş sağlığının ve güvenliğinin önemine vurgu yaparken, Üsküdar Belediyesi'nin işçilere verdiği önemi de dile getirdi. Başkan TÜRKMEN, "Üsküdar Belediyesi olarak    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında personellerimize  işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut  sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için ; 916 personelimize iş güvenliği eğitimi ve 668 personelimize iş sağlığı eğitimi verilmiştir.

 Ayrıca, personellerimize mesleklerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılması için  Üsküdar Belediyesi ve  Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 7.09.2015 – 03.05.2016 tarihleri arasında 597 personelimize  mesleki eğitim kursu verilmiştir." dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde dirilişin kalbi Üsküdar'da Belediyemizin tüm birimlerinde olduğu gibi temizlik işleri birimi de teyakkuz ve darbe girişimine karşı mücadele içerisindeydi. Başkan TÜRKMEN, bu mücadeleye vurgu yaparak, "15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı  Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak büyük bir direniş göstermiş olup personellerimizden 4’ü gazi olmuştur. (Erol Şimşek, Oguzhan Özçelik, Kemal Karavuş, Fazlı Şengül)

15 Temmuz akşamı  60 araç ve  yaklaşık 200 personelle bölgede olan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bir darbe girişimi olduğunun anlaşılmasıyla bölgede ve şantiye alanında bulunan bütün araçları   şehrin önemli noktalarına çekerek tankların geçişine engel olmuşlardır." dedi.

Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN'in, konuşmasının ardından sertifikaları dağıtmasıyla birlikte tören sona erdi.