“BAĞIMSIZ GELECEK” PROJESİ KAPSAMINDA GENİŞ KATILIMLI BİR ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ!

Bağımlılıktan Korun Hayat Sana “Bağımsız Gelecek” Projesi faaliyetleri çerçevesinde 24 Mayıs 2016 günü tüm gün boyunca “Bağımsız Gelecek” başlığı ile geniş katılımlı bir çalıştay yapıldı. Üsküdar Belediyesi’nin organizasyonuyla yapılan çalıştaya proje paydaşları olan Üsküdar Kaymakamlığı, Çocuk Şube Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve akademisyenler katıldı.

Öğle yemeği arasında bir konuşma yapan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, katılımcılara teşekkür ederek bu projenin sürdürülebilirlik hususunda gerekli olan tüm çalışmaların tanımlanması ve uygulanması hususlarında Üsküdar Belediyesi ile birlikte her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Çalıştay sonrası bilgi ve değerlendirmelerin analiz ve konsolide edilerek anlamlı ve sonuç odaklı bir rapor hazırlanması ve bu raporun ilgili kurum ve kuruluşlara sunulması hedeflenmektedir.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de projeyle ilgili olarak “Faaliyetler çerçevesinde değerler eğitimi, psikolojik danışmanlık, okul derslerine yardımcı kurs takviyeleri ve sosyal faaliyetler hizmetlerini alan çocukların hayallerine kavuşma umutları ile mutluluklarından oluşan yüzlerindeki tebessüm projenin en güzel kazanımı olacaktır.” diyerek Çalıştay Sonuç Raporu’nun ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edileceğini ve takibini bizzat kendisinin yapacağını ifade etti. 

“Bağımsız Gelecek Projesi”

2015 yılı İSTKA Mali Destek Programları kapsamında; Üsküdar Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu, “Bağımsız Gelecek Projesi” İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan 1.009.619,30 TL hibe kazanmış ve 2015 yılı Ekim ayı itibarıyla faaliyetlerine başlamıştır. Proje faaliyetleri Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar İlçe Müftülüğü, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin proje ortağı olarak sağladığı katkılarla yürütülmektedir. Üsküdar’da el birliği ile yürütülen bu çalışma ile farkındalığın artırılması ile gelecek nesillerin madde ve davranış bağımlılığı riskine karşı korunması ve önlenmesi hedeflenmektedir.

Projenin genel amacı madde bağımlılığı ile mücadele yoluyla sosyal bütünleşme ve toplum sağlığı alanında iyileşme sağlanmasıdır. Bu amaçla proje çerçevesinde Üsküdar’da sokakta çalıştırılan ve risk grubunda yer alan 7-14 yaş grubu çocuklara hizmet vermek üzere “Çocuk Eğitim Merkezi” kurulmuştur. Merkezde çocuklara kavram dersleri, etüd, psikolojik danışmanlık, rehberlik ve spor hizmetleri sunulmaktadır. Proje kapsamında çocukların ailelerine yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri de verilmektedir.