“ATIK”TA HAYAT VAR!

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayfa Firması iş birliğiyle “Atık”ta Hayat Var! kampanyası kapsamında protokol imzalandı.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve isteğe bağlı olmak üzere Üsküdar İlçesi’nde bulunan özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, liseler ile Üsküdar sınırları içinde bulunan bilgi evlerini kapsayan kampanyanın protokol törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Bayfa Firması adına Selim Korkmaz, Gazi Mustafa Altuntaş İlköğretim Okulu ve Ata İlköğretim Okulu müdürleri, öğrencileri ve velileri katıldı.

Bu kampanya kapsamında okullara; topladıkları atık miktarınca temizlik malzemesi, tekerlekli sandalye, görme engelli bastonu, işitme cihazı verilecektir. Bu sayede hem çevre ve insan sağlığının korunmasına destek sağlanması hem de engelli çocuklarımıza umut ışığı olunması amaçlanmaktadır.

 

“Üsküdar Belediyesi Bu Kampanyada da Öncü”

 

Üsküdar Belediyesi’nin bu kampanyada da diğer belediyelere öncü olduğunu belirten Başkan Hilmi Türkmen, “Bu protokolün sonunda biz atıkları okullardan daha düzenli alacağız, karşılığında ise okullarımızın temizlik malzemesi ihtiyaçlarını veya engelli çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Böylelikle okullarımızın ihtiyaçlarını karşılarken çevreye duyarlı gençler yetiştirmiş olacağız.” dedi.

İmza töreninin sonunda geçen sene topladığı 2.006 kg atık pil ile birinci olan Gazi Mustafa Altuntaş İlköğretim Okulu’na temizlik malzemeleri ve engelli öğrencilerin ihtiyaç malzemeleri teslim edildi.