ASRIN MÜHRÜ ÇAMLICA CAMİİ’NDE İLK NAMAZ KILINDI

Dünya başkenti İstanbul’un ve fethi gören şehir Üsküdar’ın gözbebeği olan asrın mührü Çamlıca Camii’'nde, binlerce kişi teravih namazını coşkuyla eda etti.

Üsküdar Belediyesi’nin yaklaşık 15 bin kişiye verdiği sokak iftarının ardından orucunu açan vatandaşlar daha sonra Çamlıca Camii'nin avlusuna serilen hasırlarda teravih namazını kıldı, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

‘ASRIN MÜHRÜ’NDEKİ TERAVİHE YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ KATILDI

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cami avlusunda yer kalmadığı için vatandaşlar hasırları alarak, ön bahçede saf tuttu. Binlerce kişinin Kadir Gecesi'nde teravih namazını kılmak için geldiği camide renkli görüntüler ortaya çıktı. Asrın mührü Çamlıca Camii’nde kılınan teravih namazına yaklaşık 10 bin kişinin geldiği tahmin ediliyor.

“2018’İN İLK AYLARINDA TAMAMEN İBADETE HAZIR HÂLE GELECEK”

Teravih namazına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN yaptığı konuşmada: “Çamlıca Camii üç yıl önce, inşasına hazırlanılmaya başlanan bir proje. Şu anda geldiğimiz nokta itibariyle caminin aşağı yukarı kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Caminin çevre çalışması ise devam ediyor. 2018’in ilk aylarında tamamen ibadete hazır hale gelecek. Bizim insanımız 1 Temmuz’u iple çekiyormuş. Biz de bu akşama, en azından teravih namazlarını kılsınlar diye hazır hale getirdik. Burada birlikte bu geceyi ihya edeceğiz. Teravihlerimizi kılacağız. Ardından cami inşaatı hızla devam edecek.” dedi.

Namaz öncesi camide toplanan vatandaşlar, yapımı devam eden caminin bol bol fotoğrafını çekerken, aynı zamanda camiyi çok beğendiklerini söyledi.