AİLELERDE TEKNOLOJİ KULLANIM KÜLTÜRÜ SEMİNERİ ÜSKÜDAR’DA GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi ile Bilişim ve İnovasyon Derneği ev sahipliğinde “Ailelerde Teknoloji Kullanım Kültürü” sempozyumu düzenlendi.

Seminere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bilişim İnovasyon Dernek Başkanı Fatih Zeyveli ve birçok Üsküdarlı vatandaş katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, konuyla ilgili önemli çalışmalarından dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i ve Bilişim ve İnovasyon Derneği’ni tebrik ederek, “Siz değerli anne-babalar çocuklarınızın teknolojinin sunduğu imkânları çocuklarınızdan yararlandırmaya çalışırken bir yandan da onları korumaya çalışıyorsunuz. Ekonomik kalkınma için hükümet olarak gençlerimize güvenimiz sonsuzdur ve onların tüketen değil üreten bireyler olmasını isteyerek onlara tüm imkânlarımızı sunmak için çalışıyoruz. Biz aileyi merkeze almayan hiçbir sosyal politikanın başarıya ulaşamayacağına inanıyoruz. Ailenin de merkezinde anne bulunduğuna inanarak, sloganımızı ‘Güçlü Anne, Güçlü Aile, Güçlü Toplum’ yaptık,” dedi.

“Her alanda olduğu gibi teknoloji alanlarında da kötü niyetli insanlar bulunuyorlar” diyerek konuşmasına devam eden Bakan Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “Çocuklarımızın asla teknolojiden uzak kalmamasını istiyoruz. Ancak 2 yaşındaki çocuklarımıza da tablet vermiyoruz. Dünyada birçok makalede, 0-2 yaş aralığında çocukların TV dahil tüm ekranlardan uzak tutulması gerektiği belirtiliyor. Biz çocuklarımızın teknolojiden faydalanırken korunmaları için hep birlikte ailelerimize eğitimler vermeye devam edeceğiz. Üsküdar Belediyesi’nin de 150’den fazla okulda yaptığı bu eğitimlerde çok önemli,” şeklinde konuştu.

Seminerde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bizim için en çok anlam taşıyan konulardan biri olan ailelerde teknoloji kullanımı konusunda maalesef toplumsal karnemiz sınıfta kalıyor. ‘Çocuğunuzun arkadaşlarını tanıyor musunuz?’ sorusuna verilen cevaplar canımızı acıtıyor. Çocuklarımıza güvenli bir ortam sağlamak için Bilgi Evleri açalım diyerek AK Parti teşkilatı olarak 15 yıl önce çalışmaya başladık. Ancak bunlar tek başına yeterli olmuyor. Bizim bütün çabalarımız devam edecektir, ancak bu bayrağı en başta anne-babaların taşıması gerekiyor,” ifadelerini kullandı.