ACIBADEM MAHALLE BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Başkanımız Hilmi Türkmen’i vatandaşlar ile bir araya getiren Mahalle Buluşmalarımızın bir yenisi 15 Şubat Perşembe akşamı Acıbadem Mahallesi sakinleri ile gerçekleşti.

Mahalle sakinleri ile bir araya gelip soruları yanıtlayan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Bu toplantılar bizler için çok verimli oluyor. Sizlerin görüş, öneri ve teşekkürlerini aracısız almış oluyoruz. Üsküdar Belediyesi, ilçemizin 33 yıllık imar sorununu çözmüş bulunmakta. Şimdi de Üsküdar Meydan Projemiz ile sahilden belediye binamıza kadar toplamda 125.000m2 alana sahip yeni bir meydana kavuşacağız. Bu proje ile Üsküdar Meydanımız Yenikapı, Maltepe ve Taksim Meydanlarından sonra gelen İstanbul’un en büyük 4. meydanı olacaktır. Bizim Üsküdar Belediyesi olarak benimsediğimiz anlayış Sosyal Kültürel Belediyecilik ve Fiziki, Teknik Belediyecilik olarak 2 tür yapıdan oluşuyor. Vatandaşlarımız için sosyal alanlar meydana getirmemizin yanı sıra, mahallelerimizin alt yapısını ve diğer teknik sorunlarını da çözüyoruz. Dünyada iki tane olan ve ikisi de Üsküdar’da olan önemli yapılardan biri Kız Kulesi’ydi bir diğeri de yüzen dev sosyal tesisimiz, sizlerin gemisi olan Valide Sultan Gemisi’dir. Bugüne kadar yaptığımız boğaz turlarımızda toplam 160.000 vatandaşımız gemimizin sunduğu imkanlardan yararlanmıştır. Acıbadem Caddesi için planlanan yeni projeye mart ayının sonunda başlıyoruz. Cadde üzerindeki yaya yolunu yeniden düzenliyoruz, asfaltımızı yenileyip çift şerit yapıyoruz ve tüm caddenin aydınlatma yapısını değiştiriyoruz. Acıbadem Mahallesi için bir diğer projemiz ise Bilfen Kavşağı’ndaki yolu genişleterek Dal-Çık sistemi ile ağaçlarımızı kesmeden trafiğe çözüm üretecek bir plan oluşturmaktır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun,” dedi.

Acıbadem Mahallesi’nde Mart 2017’de inşası başlayan projeye değinen Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen “Acıbadem Kültür Merkezi ve Şehit Mete Sertbaş Parkı, Acıbadem Mahallesi’nin hem sosyal alan hem de yeşil alan ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilmiştir. 4.665m2 alana sahip merkezde seminer salonları, çok amaçlı etkinlik salonları olacak. Parkımızın içerisinde ise yeşil alan, çocuk oyun alanları, fitness alanları, basketbol sahası, gezinti yolları, dinlenme alanları, satranç parkı, piknik alanı ve süs havuzu olacak. Acıbadem sakinlerine ve tüm Üsküdarlılara hayırlı olmasını diliyoruz,” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen mahalle sakinlerinden gelen soruları yanıtladı.