3. ÜSKÜDAR SAHAF FESTİVALİ’NİN KAPANIŞI GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Üsküdar Sahaf Festivali sona erdi. Üsküdar sahilinde on beş gün boyunca kitapseverlerin bir araya geldiği festivalin kapanışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in katılımıyla yapıldı.

Festivalin kapanışında konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, “Üsküdar bir kültür şehri, bir sanat şehri, bir tarih şehri, bir okuma şehri. Okumak, araştırmak, sanatla ilgilenmek sanatı sevmek ancak Üsküdar’da olur. Üsküdar’a bu özellikler, bu haklı payeler çok yakışıyor. Bu kadar güzel bir geçmişi, bu kadar güzel bir tarihi derinliği olan bir şehirde üçüncüsünü düzenlediğimiz Sahaflar Festivali de çok güzel oldu. Bir belediye başkanı olarak benim arzum odur ki, başlattığımız bu sahaflar geleneği inşallah artık Üsküdar’ın olmazsa olmazı haline dönüşsün,” diye konuştu.

Bu festival Üsküdar’a çok yakıştı

Üçüncü kez düzenlenen Üsküdar Sahaflar Festivali’nin şehre ayrı bir hava kattığını söyleyen Başkan TÜRKMEN, “Hem gelen misafirlerimizden ve gençlerimizden edindiğimiz intiba, hem de sahaf dostlarımızdan, esnaf kardeşlerimizden elde ettiğimiz bilgiler ve geri dönüşler doğrusu bizi fevkalade mutlu etti,” dedi.

Üsküdar’da antikacılar festivali başlıyor

Üsküdar Sahaflar Festivali’nin kapanışında bir de müjde veren TÜRKMEN, “Bu alanı biz yarından sonra hemen boşaltmıyoruz. Çünkü perşembe günü, ayın 27’sinde bu defa bu güzel etkinlik alanımızda Üsküdar’da ilk defa Antikacılar Festivali'ni başlatacağız. Antika eserler burada sergilenecek, satılacak. İlgililerine burada görücüye çıkacak. Üsküdar’ın tarihinde ilk kez bir antikacılar festivalini inşallah ayın 27’sinde, perşembe günü yine bu etkinlik alanında başlatmış oluyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kapanışın ardından Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN sahaf esnafına katılım belgesi taktim etti. Sahaf esnafı ise Başkan TÜRKMEN’e kitap hediye etti.

Festivali yaklaşık 200 bin İstanbullu ziyaret etti.