3. ÜSKÜDAR MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘’Üsküdar Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’’ nın 3’üncüsü ‘’Mesleğini Kur, Geleceğini Bul’’ sloganıyla açıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Spor Salonu’n da gerçekleştirilen açılışa Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve Üsküdar’da bulunan Mesleki ve Teknik Liselerin öğrencileri katıldı.

Fuarda Üsküdar’da eğitim veren Mesleki ve Teknik Liselerin öğrencilerinin yıl boyunca emek vererek ortaya koydukları ürünler sergilendi.

Fuarın açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen böyle etkinlerin gençlerin geleceğe hazırlanmasında çok önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, ‘’Bugün Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın 3’üncüsünü açıyoruz. Üsküdar’da eğitim, kültür, sanat adına çok güzel organizasyonlar tertip ediliyor. Bu anlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte Üsküdar’ı adeta bir eğitim, kültür şehri haline dönüştürdük. Milli Eğitim Müdürümüzüm şahsında tüm emeği geçenleri kutluyorum. Bugün açılışını yaptığımız bu fuar, gençlerimizin hayata bakış açılarını değiştirecek. Bu fuarlar teorik bilginin pratiğe dönüşmüş hali. Öğrencilerimiz burada pratiğe dönüşmüş bilgileri canlı görmüş olacak. İnsanların nasıl bir geleceğin kendilerini beklediğini görebilmeleri adına bu fuarlar çok önemlidir. İnşallah bu fuarın ardından bilim şenliği başlayacak. Böyle etkinliklerle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler, geleceğe en iyi şekilde hazırlanma fırsatı buluyorlar.  Şu fuarı sadece gezmek, gelip görmek bile başlı başına bir eğitimdir’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdiler. Fuar standlarını gezen protokol üyeleri ve ziyaretçiler, öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları inceleyerek, öğretmen ve öğrencilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.