Hukuk İşleri Müdürlüğü

• Özgeçmiş

Birim İletişim

• +90 (216) 531 30 00

Hukuk İşleri Müdürlüğü; prensip ve politikaları ile bağlı bulunan mevzuat ve belediye başkanının belirleyeceği esaslar çerçevesinde;

• Belediyenin kamu tüzel kişiliğinin tüm hukuksal sorunlarına, yürürlükteki anayasa, kanunlar, tüzükler ile yönetmeliklere göre belediye başkanınca verilen yetki sınırları içinde çözümler getirmektedir.
  • Belediye başkanı adına tüm yargı mercilerinde, belediye tüzel kişiliğini temsil etmektedir.
  • Açılan davalarda gerekli savunmaların hazırlanmasını sağlamaktadır.
  • Belediye başkanı adına ait her türlü idari tasarruf ve hukuksal işlemlerin hukuka uygunluğunu tespit etmektedir.
  • Belediyenin faaliyetlerine ilişkin olarak ortaya çıkan yasal sorunlarda ilgililere hukuk danışmanlığı yapmaktadır.
  • Kurumun yasal takibe intikal eden alacaklarını en seri şekilde tahsil etmek amacıyla ilgili hukuk ve ceza davalarıyla, icra takiplerini ve tüm hukuki işlemlerin yürütülmesini ekibi ile birlikte sağlamaktadır.