Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü

• Özgeçmiş

Birim İletişim

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü

İlçemiz sınırları içerisinde eğitim gören çocuklarımıza, gençlerimize ve paydaşlarımıza Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri "ÜSGEM" ve Spor Hizmetleri Şefliği ile eğitim, gençlik ve spor hizmetleri sunulmaktadır.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim, kültür, sanat, edebiyat, bilim, teknoloji ve spor alanlarındaki bilgilere, yeniliklere ve hedeflere daha kolay bir şekilde, huzurlu ve güvenli ortamlarda ulaşmaları, milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaklı, ailesine, topluma ve insanlığa faydalı, yaşadığı çağın farkında olan, gelecek ufkuna sahip, azimli ve cesur bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla hizmet verilmektedir.

Bu amaçla hizmet veren “ÜSGEM” çatısı altında aşağıdaki kurumlarımız bulunmaktadır:

• Üsküdar Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri (13 Farklı Mahallede)
  • Üsküdar Çocuk Üniversitesi (2 Kampüs)
  • Barbaros Sanat Akademisi
  • Üsküdar Gençlik Akademisi
  • Üsküdar Gençlik Merkezi
  • Üsküdar Genç Enderun
  • Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi
  • Üsküdar Medeniyet Okulu
  • Üsküdar Fikir Sanat Merkezi
  • Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi
  • Boğaziçi Yaşam Merkezi
  • Çamlıca Spor Okulu
  • Çavuşdere Spor Sarayı
  • Ünalan Muhsin Yazıcıoğlu Spor Sarayı
  • Üsküdar Belediyesi Vakıfbank Spor Sarayı
  • Nevmekan Bağlarbaşı ve Nevmekan Sahil Kütüphane Bölümleri

Spor Hizmetleri Şefliği’nin görev alanları aşağıda yer almaktadır: ​

• Sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verilmektedir.
  • Amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılmakta ve gerekli destek sağlanmaktadır,
  • Amatör spor karşılaşmaları düzenlemekte, profesyonel olmayan ödüllü veya ödülsüz sportif faaliyetler ve organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.
  • Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere ödül verilmektedir.
  • Belediyemize ait yüzme havuzu, halı saha, fitness salonu, spor kompleksi vb. spor tesislerde sportif faaliyetler gerçekleştirilmektedir.
  • Başta engelliler, öğrenciler ve gençler olmak üzere her kesimden insana yönelik spor ve beden eğitimi okulu, kurs vb. faaliyetler düzenlenmektedir.
  • Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, üniversiteler, okullar, amatör spor kulüpleri, diğer kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile özel hizmet projeleri geliştirilmekte ve işbirliği yapılmaktadır.
  • Ulusal veya uluslararası sportif etkinliklere katılım sağlanmaktadır.

www.usgem.org

Twitter:        usgem34