Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü

• Zekeriya ŞANLIER (Vekaleten)
  • +90 (216) 531 30 00 - 1601
  • Özgeçmiş

Birim İletişim

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün amacı; ilçemizde yaşayan ve eğitim alan çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin eğitim, kültür, sanat, edebiyat, bilim, teknoloji ve spor alanlarındaki bilgilere, yeniliklere ve hedeflere daha kolay bir şekilde, huzurlu ve güvenli ortamlarda ulaşmaları, milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlâklı, ailesine, topluma ve insanlığa faydalı, sporu seven, sağlıklı,  azimli ve cesur bireyler olarak yetişmelerini sağlamak misyonu ile okuyan, düşünen, sorgulayan, üreten ve gelecek ideali olan öncü bir nesil yetiştirmektir.

Temel ilkemiz; yapılacak çalışmaları planlarken “insanı” merkeze almaktır. Faaliyetler, millî, manevi, kültür, örf ve âdetlerimiz dikkate alınarak planlanır. Çalışmalar yapılırken fırsat ve imkân eşitliği ilkesine uyulur. Hiçbir davranış ve çalışmada insana verilen değerden, duyulan saygıdan ödün verilmez. Tüm eğitim faaliyetlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili esasları, yönetmelikleri dikkate alınmaktadır. Yapılacak eğitim çalışmalarının içerikleri, yöntemleri, kayıt durumları, iç işleyişler, ödül ve ceza esaslarının tamamı Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumları esasları dikkate alınarak belirlenmektedir.

Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri (ÜSGEM) çatısı altında aşağıdaki kurumlarımız bulunmaktadır:

•Lgs Merkezi (Cumhuriyet)

• Nevmekan Selimiye Kütüphane Bölümü

• Haluk Dursun Kütüphanesi

• Mehmet Genç Kütüphanesi

ÜSMEK (16 Merkez-1 Mağaza) 16 Yaş Üstü “Üsküdar Sanat Ve Meslek Eğitimi Kursları”

• ÜSMEK Altunizâde Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Aziz Mahmud Hüdâyi Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Bulgurlu Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Burhaniye Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Cumhuriyet Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Yavuztürk (Fatih) Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Ferah Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Fıstıkağacı Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Güzeltepe Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Kirazlıtepe Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Küplüce Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Ünalan Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Ünalan Merkez Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Yavuztürk (Niyazi Sayın) Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Zeynepkamil Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Mimar Sinan Kurs Merkezi
  • ÜSMEK Mağaza

Spor Hizmetleri Amaçlarımız;

• Spor faaliyetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak, sporu tabana yaymak,
  • Spora özendirmek ve ilgiyi artırmaya yönelik çalışmaları yürütmek,
  • Özellikle gençleri ve çocukları yeteneklerini keşfetmeye yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak,

Spor Hizmetleri Görev Alanlarımız;

• Spora teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verilmektedir.
  • Amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılmakta ve gerekli destek sağlanmaktadır,
  • Amatör spor karşılaşmaları düzenlemekte, profesyonel olmayan ödüllü veya ödülsüz sportif faaliyetler ve organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.
  • Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere ödül verilmektedir.
  • Belediyemize ait yüzme havuzu, halı saha, fitness salonu, spor kompleksi, tenis kortu vb. spor tesislerde sportif faaliyetler gerçekleştirilmektedir.
  • Ücretsiz pilates, voleybol, basketbol, beceri gelişimi ve eğitsel oyunlar, tenis dersleri verilmektedir.
  • Başta engelliler, gaziler, gazi ve şehitlerin 1. derece yakınları, öğrenciler ve gençler olmak üzere her kesimden insana yönelik spor ve beden eğitimi okulu, kurs vb. faaliyetler düzenlenmektedir.
  • Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, üniversiteler, okullar, amatör spor kulüpleri, diğer kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile özel hizmet projeleri geliştirilmekte ve işbirliği yapılmaktadır.
  • Ulusal veya uluslararası sportif etkinliklere katılım sağlanmaktadır.

• Spor Tesislerimiz;
  • Mehmet Çakır Kültür Ve Spor Merkezi